Újvilág

Újvilág egy 1998-ban négy szerzőtársammal együtt publikált RPG szabályrendszer világát jeleníti meg. A történetek a jövőben játszódnak, de a lények a klasszikus fantasy zsánert követik: emberek, elfek, orkok, tündérek, és még jó pár faj próbál együtt élni egy bolygón, mely többé kevésbé alkalmas erre. A lakók életét nagyhatalmú lények irányítják, akiket az alattvalóik isteneknek tekintetnek, de igazából nem azok, ők a rég elpusztult Föld talán utolsó túlélői, akik a bolygó körül keringő űrállomáson laknak, és megpróbálják újraéleszteni az emberiséget, csak éppen egy meglehetősen szokatlan módon.

Miután a bolygót terraformálják, és benépesítik a Földről hozott génállománnyal, és azok genetikailag módosított variánsaival, ők az "őrző" szerepbe helyezik magukat, és egyetlen feladatuknak tekintik, hogy a Föld katasztrófája ne ismétlődhessen meg újra. Ők maguk már nem rendelkeznek testtel, ami öregedhetne, és élő emlékezetként próbálják elkerülni azokat a hibákat, melyeket annak idején az emberiség sorra elkövetett.


Regények és novelláskötetek

A tervezett regények a világ lényeinek kalandjait mesélik el, míg a novellák az űrállomás lakóninak életét és vívódásait mutatják be. Az első regény évek óta készen van, egyszer megjelenés közelébe jutott, volt kiadója, ISBN száma, és rendelkeztem egy aláírt szerződéssel, aztán a másik fél nem jelentkezett többet. Most hát ezen a vonalon is a magánkiadás mellett döntöttem.

Domokos Anna: Az ősi elf város (ifjúsági regény) Fehér Sólyom meséi I.

Státusz: Megjelent (Domokos Anna magánkiadás, 2023)

Fehér Sólyom már leélte élete javát, amikor úgy dönt, hogy azokat a történeteket, melyeket összegyűjtött, elmeséli nekünk. Természetesen azzal kell kezdenie, ami minden további történet alapja: hogy lett ő maga könnyelmű, léha fiatalból, részeges kocsmatöltelékből köztiszteletben álló történetmesélő. A regény tehát ezt az utat mutatja be, azonban a lényeg nem a kezdeten és a célon van, hanem magán az ösvényen, amit a főhősnek be kellett járnia, s melyen rendre eltévedt volna, ha nem állnak melléje társai, akik hittek benne, hogy képes megváltozni.

Természetesen az első történetek, melyeket megismer társai múltjához kapcsolódnak, és nem hajtja más csak a kíváncsiság, hogy jobban megismerje azokat, akiknek az életét köszönheti. De ők ketten, Liliana és Sedum súlyos titkokat hordoznak, fiatal koruk ellenére sok viszontagságon estek már át, és ezeknek a megismerése a jellembeli fejlődés lehetőségén kívül egy csomó veszélyt is magában hordoz. A véletlenek fura játéka oda vezet, hogy a titkok mások tudomására jutnak, és innentől a bonyodalmak egymást érik.
Amennyiben tetszenek a műveim, egy Patreon oldalon támogathatod a munkámat.

Ha támogatni szeretnéd a munkámat, az alábbi egy Paypal oldalra vezet, ahol megteheted ezt: